7 ESSENTIALS VOOR EEN LANGE DUURLOOP!

Ben je aan het trainen voor een halve marathon? Of misschien wel een hele marathon? Dan zijn de lange duurlopen de belangrijkste trainingen in aanloop naar deze wedstrijd. Maar wat neem je zoal mee tijdens deze lange duurloop? Hieronder 7 essentials die jou helpen met deze training!

#1 Goede hardloopschoenen

Het klinkt misschien cliché, maar goede hardloopschoenen zijn het belangrijkste tijdens deze lange duurlopen. Loop met schoenen die genoeg demping geven, zodat je tijdens de duurloop geen last krijgt van je achillespezen of kuiten. Loop overigens nooit wedstrijden op nieuwe schoenen, zonder deze eerst goed ingelopen te hebben.

#2 Gels

Ga je langer dan een uur lopen? Het is belangrijk om dan je koolhydraten aan te vullen. Vast eten zoals een reep of banaan is dan niet prettig, dus is het goed om voor een gel te kiezen. Je krijgt er veel energie van en het is vloeibaar, waardoor je het makkelijk weg krijgt. Gels hebben daarnaast ook direct effect op de bloedsuikerspiegel. Wees alert dat je nieuwe gels eerst probeert tijdens een training, alvorens deze in de wedstrijd te gebruiken!

“Gels hebben daarnaast ook direct effect op de bloedsuikerspiegel.”

#3 Water/ Drinkgordel

Het is belangrijk je vochtpeil hoog te houden, en zeker tijdens een lange duurloop. Zorg er dus voor dat je voldoende water mee neemt. Een drinkgordel is perfect om dit bij te houden tijdens je lange duurloop. De kleine flesjes zijn makkelijk te gebruiken en schudden niet alle kanten op. Tegenwoordig kun je al op veel plekken in Nederland je eigen water tappen, waardoor je dus niet snel zonder water komt te zitten!

#4 Sporthorloge (met hartslagmeter)

Tijdens je lange duurloop weten welke afstand je al hebt gelopen is wel zo fijn. Dit kun je natuurlijk het beste bijhouden met een sporthorloge met GPS. Het is belangrijk om je lange duurloop niet te hard te lopen. Door middel van een horloge met hartslagmeting, kun jij je hartslag nauwkeurig in de gaten houden, zodat je niet te hard loopt!

“Tegenwoordig kan je al op veel plekken in Nederland je eigen water tappen!”

#6 Trailbag/ Running vest

Ideaal om spullen als gels, telefoon, extra kleding of andere benodigdheden in mee te nemen. Een trailbag blijft goed strak op je rug zitten en beweegt nauwelijks. Ook zitten hier vaak opslagruimtes voor water in, zodat jij zeker 1 of 2 liter water mee kan nemen tijdens jou lange duurloop!

#7 Armband voor je telefoon

Loop jij graag met muziek of heb jij altijd je telefoon bij tijdens het lopen? Dan is een armband voor je telefoon ideaal om je telefoon in mee te nemen. Deze zijn waterdicht en je kunt altijd iemand bereiken in geval van nood!


Reageer op deze blog

Partners