Pieken op het juiste moment!

Na mijn persoonlijke record op de 10 kilometer bij de Groet uit Schoorl Run (30.17 minuten), werd er meteen een plan gemaakt voor de komende weken. Hierin was duidelijk dat het hoofddoel ligt op 31 maart. Dan vindt het Nederlands Kampioenschap ½ marathon plaats in Venlo.

Mijn persoonlijke record op deze afstand staat op 1:06.27, gelopen in Breda tijdens de Singelloop. Dit was een van mijn beste wedstrijden ooit, maar ik hoop in Venlo net zo hard, of misschien nog wat harder te lopen! Doordat na de 10 kilometer wedstrijd in Schoorl alles gericht was op dit NK halve marathon, moest er een plan gemaakt worden om fit de resterende weken door te komen en te pieken op het juiste moment.

Het ging hierbij om een periode van 7 weken, waarbij er iets meer getraind zou gaan worden. Niet zo heel lang geleden had ik nog een blessure, maar hier ben ik gelukkig sterk uitgekomen. Ik ben vol belastbaar op dit moment, dus ik kan de harde trainingen weer aan. In deze 7 weken wordt er niet alleen getraind, maar hebben we (mijn trainer & ik) besloten om ook een aantal wedstrijden toe te voegen richting deze halve marathon.

“In deze 7 weken wordt er niet alleen getraind, maar hebben we (mijn trainer & ik) besloten om ook een aantal wedstrijden toe te voegen richting deze halve marathon.”

Op 10 maart zou ik meedoen met de City Pier City loop in Den Haag. Een leuke en drukbezochte wedstrijd, waar ik kans zou maken op de winst op de 10 kilometer. De hoofdafstand is daar de ½ marathon, welke automatisch dan beter bezet is, maar een 10 kilometer in voorbereiding op een snelle halve marathon is altijd goed. Helaas door weersomstandigheden werd deze wedstrijd afgelast en ben ik doorgereden naar Tilburg. Daar met de rem erop meegelopen en de 10 kilometer wedstrijd gewonnen in 31.31, wat mij vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden!

Met nog maar een paar weken te gaan staan er een aantal belangrijke trainingen op de planning. Één training daarvan is een lange duurloop met daarin een blok van 30 minuten op 19 kilometer per uur. Dit is een enorm zware training, maar hier leg je een goede basis neer voor een snelle halve marathon! Daarnaast loop ik in deze laatste weken gemiddeld 120 kilometer per week, waarbij mijn uithoudingsvermogen maximaal wordt vergroot.

Een week voor de halve marathon waar ik wil pieken, doe ik nog een kleine test in Brunssum. Hier loop ik één van de sterkst bezette 10 kilometer wedstrijden van Nederland. Met een goede tijd ga ik met een fijn gevoel de halve marathon in waar het uiteindelijk moet gaan gebeuren! Ik heb er zin in!

“Daarnaast loop ik in deze laatste weken gemiddeld 120 kilometer per week, waarbij mijn uithoudingsvermogen maximaal wordt vergroot.”


Reageer op deze blog

Partners